رتبه برتر دانشگاههای تیپ دو در ۱۰ سال متوالی ارزشیابی فعالیتهای پژوهشی دانشگاه های علوم پزشکی
براساس نتایج به دست آمده از ارزشیابی فعالیتهای پژوهشی دانشگاههای علوم پزشکی، معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکي مازندران در سال ۱۳۹۰ رتبه اول در بين ۲۴ دانشگاه علوم پزشکي تيپ دو کسب نمود. نزديک به يک دهه مي باشد که هرساله ارزشيابي فعاليتهاي پژوهشي دانشگاههاي علوم پزشکي توسط معاونت تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت صورت مي گيرد و در تمامي اين سالها دانشگاه جز رتبه هاي اول تا سوم قرار داشته و در آخرين ارزشيابي نيز با رشد قابل توجه توانست رتبه اول دانشگاههاي تيپ دو علوم پزشکي را کسب نمايد و از نظر امتيازي حتي بالاتر از برخي دانشگاههاي تيپ يك نيز قرار بگيرد.
دستاوردهای پژوهشی سال ۱۳۹۰
- راه اندازی آزمایشگاه جامع تحقیقات علوم پزشکی شمال کشور
در سال های قبل دانشگاه علوم پزشکی مازندران بعنوان یکی از ۹ قطب پژوهشی برای آزمایشگاه جامع تحقیقاتی علوم پزشکی کشور برگزيده شده بود که در سال گذشته با حضور مسولين دانشگاهي، استاني و وزارت اين آزمايشگاه با تجهيزات پيشرفته آزمايشگاهي افتتاح گرديد.
-راه اندازی دوره دکتری تخصصی پژوهشی
در این سال دانشگاه توانست ۶ رشته دکتری تخصصی پژوهشی در مراکز تحقیقاتی وابسته دانشگاه راه اندازی نماید.
- تعداد طرح های مصوب
از ۵۸۳ عنوان طرح تحقیقاتی که توسط پژوهشگران دانشگاه در سال قبل به تصویب رسیده ۴۸ مورد آن مربوط به طرح های نظام سلامت بوده است.
- ارجاع به مقاله دانشگاه درکتب مرجع
در سال گذشته در ۱۰ عنوان کتاب از کتابهای مرجع بین المللی که توسط ناشران بین المللی به چاپ رسیده است از مقالات چاپ شده با نام دانشگاه علوم پزشکی مازندران بعنوان رفرانس استفاده شده است.
- مقالات چاپ شده
از ۳۲۳ عنوان مقاله چاپ شده در مجلات داخلی و خارجی ۱۱۸ مقاله در مجلات نمایه شده در ISI، ۲۴ مقاله در مقالات نمایه شده در مدلاین و ۱۶۰ مقاله در مجلات نمایه شده در Scopus و ۲۱ مقاله در مجلاتی که در سایر سایتهای بین المللی نمایه می شدند به چاپ رسیده اند. قابل ذکر اینکه تعداد مقالات دانشگاه در سال ۱۳۹۰ نسبت به سال قبل رشد بالاي ۵۰۰ درصد داشته است.
- کتاب های چاپ شده:
در سال گذشته اعضای هیئت علمی دانشگاه ۳ عنوان کتاب تالیفی با عناوین تکنیک های عملی در طب داخلی، بيماري هاي انگلي در نواحي شمالي ايران و مباني شيمي آلي با نگرش داروسازي به چاپ رساند. علاوه بر کتاب تاليفي ۳ مورد کتاب گردآوري شده و يک مورد ترجمه کتاب نيز به چاپ رسيده است. در عرصه بين المللي نيز دو عنوان کتاب توسط اعضاي هيئت علمي دانشگاه به چاپ رسيده است.
- برگزاری کارگاه پژوهشی
معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه در سال گذشته ۵۸ دوره کارگاه تخصصی با عناوین فلو سیتومتری، آشنایی با پایگاههای اطلاع رساني، روش تحقيق مقدماتي و پيشرفته، End Note ، نگارش cv، طب سنتی، GIS، طراحی پرایمر، سیستم انتقال و توزیع آب، SPSS مقدماتی و پیشرفته، نرم افزار BIO edite، ایده های نو Medical hypothesis و ... برای محققان و پژوهشگران دانشگاه برگزار کرد
- برگزاری سمینارعلمی
اداره سمینارهای معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه در سال گذشته ۷ سمینارعلمی با عناوین اولین کنگره قارچ شناسی پزشکی ايران، دومين همايش کشوري تب شاليزار، همايش کشوري بيماري سل، اولين کنگره کاربرد فناوري اطلاعات در سلامت، کنگره راهکارهاي ارتقاي سلامت و چالش ها، همايش کشوري قران وسلامت ، سومين همايش ساليانه دانشجويي - پژوهشي دانشگاه علوم پزشکي مازندران و اولين همايش كشوري دانشجويان تحصيلات تكميلي را با حضور محققان داخلي و خارجي برگزار كرد.
- کسب رتبه در جشنواره های رازی و خوارزمی
در سال ۱۳۹۰ کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه توانست در بخش دانشجویی جشنواره رازی رتبه نخست را کسب نماید و یکی از اعضاي هيئت علمي نيز توانست رتبه برتر اين جشنواره را در بخش مقاله برتر کسب نمايد.
- پژوهشگران پراستناد بین المللی
بر اساس آخرین گزارش پایگاه بین المللی ISI دو مقاله آقای دکتر عنایتی و یک مقاله آقای دکتر محمدعلی ابراهیم زاده جزء یک درصد مقالات برتر ده سال اخیر دنیا قرار دارد.